Duke Medicine Pavilion Courtyard

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Surface 678 was asked to design a courtyard that is visually soothing and calming for patients, staff and visitors of the surgery recovery rooms above.

A series of courtyards and lightwells were designed as part of a major hospital expansion at Duke University Medical Center. Surrounded by patient rooms and staff offices, the courtyards provide a soothing atmosphere for patients that promotes healing and psychological well-being. The design features trees and soil depths up to three feet, unusual for courtyards built above occupied space.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Related Projects